top of page
Referenser

Jag är en rysk kvinna som bor i land med två officiella språk: finska och svenska.  Jag har studerat svenska från början med Rivstart boken flera år på Arbis - svenska undervisning centrum för vuxna, men det var bara två gånger i veckan. Och det är väldigt svårt att studera svenska i Finland på hög nivå på grund av att alla människor i Finland pratar finska och bara 5% pratar svenska som modersmål. Så en gång insåg jag att jag satt fast på mellannivå det var något slags platå.

Då hittade jag Irene genom Internet. Jag var ganska intresserad av uttal så vi började med det. Men efter det visade mig Irene hur kan man studera språk genom att läsa klassiska svenska författare, analysera texter på olika sätt och inkludera grammatik, särskilt bestämd och obestämd form, tempus, ordföljd. Irene har hjälpt mig att bemästra barriären och svårigheterna i det svenska språket.

Tack så mycket Irene för din hjälp!

Irina, rysk kvinna från Finland

Jag har haft Irene som svensklärare i SFI nivå C. Då hade jag ingen kunskap alls om svensk grammatik och hade ett dåligt uttal. Irene hjälpte mig med dessa utmaningar och aldrig tröttnade på mig eller någon annan elev oavsett hur många gånger vi behövde att hon repeterar lektionerna. Jag minns att jag hade särskilt svårt med att böja verb och hade därför svårt att skriva texter och göra mig själv förstådd.

 

Det var genom Irenes hårda arbete och pedagogiska metoder jag och hela klassen förstod den biten. Irene såg till att miljön i klassen var välkomnande och trygg vilket gjorde det möjligt att koncentrera på studierna. Alla är välkomna i Irenes klass, oavsett nationalitet, religion, utseende eller kunskapsnivå.

 

Irene är läraren som fick mig att älska svenska språket och lärde mig grunderna och grammatiken som jag använder mig av varje dag. Irene är bästa läraren jag har någonsin haft och jag rekommenderar alla som vill lära sig svenska att registrera i hennes kurser

 

Ahmad från Syrien

Min man och jag fattade beslut att flytta till Sverige för nästan två år sedan. Då vi både jobbar inom sjukvården var kravet att nå nivå C1 för att få den Svenska läkarlegitimationen. Vårt modersmål är tyska, dessutom pratar vi engelska rätt så flytande. Villkoren avseende språkkursen var alltså både tydliga och utmanande. Irene var vår språklärare  under 12  spännande roliga men också intensiva månader. 

Vi hade inga förkunskaper på svenska kom däremot till nivå B1 efter 4 månader och nådde B2 3 månader därefter- precis innan flytten till Sverige. Undervisningen gjordes via digitaler lektioner på 1 1/2 tim ungefär 3-4 gånger i veckan. Vi jobbade med "Rivstart" A1- C1 och en bok som är fokuserad på språk inom sjukvården. Under lektionen var det en bra blandning mellan teori (grammatik, ordförråd) och praktik.

 

Då jag kom bara ihåg min språkundervisning i skolan var jag överraskad hur snabbt vi gjorde framsteg samt hur rolig undervisningen samt läxorna (!) var. I november 2019 klarade vi både provet för att nå C1 språknivån utan problem. Jag rekommenderar alla som vill lära sig svenska från början eller förbättra sina språkkunskaper en kurs hos Irene!

/Anna från Tyskland

Ik heb Irene leren kennen toen ik Zweeds moest leren, om 9 maanden later naar Zweden te kunnen verhuizen en als huisarts in Blekinge te gaan werken. Ik had dus maar 9 maanden te tijd om de Zweedse taal te leren. Met de hulp en begeleiding van Irene is dat heel goed gelukt. Irene is een geweldige lerares, geduldig, rustig en deskundig. Ze kan goed uitleggen en neemt de tijd om je de uitspraak tot in detail goed te leren. Ook past ze het lesmateriaal perfekt aan aan jouw wensen en mogelijkheden, waardoor je een heel persoonlijk lesprogramma hebt. Ik had les via Skype, meerdere keren per week. Dat functioneerde perfect.  

Nu werk ik al bijna 5 maanden in Zweden. Ik vind het geweldig hier en ik ben ontzettend blij dat ik hierheen ben gekomen met mijn gezin. Zonder Irene was dat nooit gelukt! 

 

 

I met Irene when I had to learn Swedish, so I could move to Sweden 9 months later and work as a General Practitioner in Blekinge. So I had just 9 months to learn the Swedish language. This worked out really well with the help and guidance of Irene. Irene is a great teacher, patient, calm and konwledgeable. She can explain well and takes the time to teach you the pronunciation in detail. She also adapts the teaching material perfectly to your wishes and possibilities, giving you a very personal teaching program. I had lessons via Skype several times a week. That worked perfectly. 

I have now been working in Sweden for almost 5 months. I love it here and I’m very happy I moved here with my family. It would never have been possible without Irene! 

 

 

Jag träffade Irene när jag fick lära mig svenska, för att kunna flytta till Sverige 9 månader senare och börja jobba som allmänläkare i Blekinge. Så jag hade bara 9 månader på mig att lära mig svenska. Detta fungerade mycket bra med Irenes hjälp och vägledning. Irene är en fantastisk lärare, tålmodig, lugn och kunnig. Hon kan förklara bra och tar sig tid att lära dig uttalet i detalj. Hon anpassar även undervisningsmaterialet perfekt till dina önskemål och möjligheter, vilket ger dig ett helt personligt undervisningsprogram. Jag hade lektioner via Skype flera gånger i veckan. Det fungerade perfekt. 

Nu har jag jobbat i Sverige i nästan 5 månader. Jag älskar det här och jag är väldigt glad att jag flyttade hit med min familj. Det hade aldrig varit möjligt utan Irene! 

/Sarah från Nederländerna

Läs artikeln där L2 Language Studio nämns: 

https://www.ingenjoren.se/2021/04/07/nytt-jobb-vid-60-lourdes-tog-stod-av-facket-och-yckades/?fbclid=IwAR1or0HemsDS1Xkzf7JA5JwYAoLTov7gzCwqjGf4iQtusIAKhFYiuWpUjFo

Utdrag ur artikeln:

För att öka chanserna bekostade Lourdes själv en uttalskurs i svenska på L2 Language Studio, där hon fick öva uttal men även grammatik och retorik.

– Jag kommer från Peru men har bott i Sverige i 32 år och pratar svenska flytande, men mitt uttal behövde bli bättre så nu bestämde jag mig för att satsa. Jag övade och övade och det har gett resultat.

Lär av av misstagen

I höstas började Lourdes på allvar söka jobb och det dröjde inte länge förrän ansökningarna gav resultat.

– Jag blev faktiskt överraskad av responsen, säger hon.

bottom of page